third.radioactive.beltУчени от НАСА открили с помощта на изстрелян на 30 август миналата година спътник, още един радиационен пояс на Земята. НАСА обяви съществуването му за загадъчно и феноменално.

"Не знаем защо по-рано не сме виждали този радиационен пояс, признава сътрудник на космическата агенция на САЩ.

Третият радиационен пояс е открит между другите известни досега. В началото изследователите помислили, че има проблем с регистриращите уреди, но всичко било наред.

Месец след като бил открит този нов елемент от околоземното пространство той отново учудил учените като изчезнал при едно мощно слънчево изригване. Така той показал своя непостоянен характер.

Според сътрудниците на НАСА откритието ще промени днешните представи за радиационните пояси на Земята, открити още през 1958 година в резултат на първите полети на съветските и американските спътници на планетата.

Изследванията продължават.

Източник: NASA

third.radioactive.belt

Любопитно

„Израстваш с книги за пирати, каубои, космонавти и тъй нататък и тъкмо като си решил, че светът е пълен с невероятни неща, ти казват, че всъщност е гъчкан с умрели китове, изсечени гори и радиоактивни отпадъци, дето после се моткат с милиони години.. Мене ако питате, човек хич не си струва да пораства голям…” Тери Прачет

Вход

Hypercube

Rotating Hypercube