Устройството използва магнитни импулси

Група учени реши да докаже твърдението, че във всеки човек е скрит гений. Специалисти от Университета в Сидни разработиха „мислеща“ шапка, която е способна да разкрие потенциала на мозъка.


Експерименталното устройство използва слаби магнитни импулси за промяна на работата на мозъка. Резултатът от шапката били впечатляващи. Тя е оборудвана с магнити във вид на жици, които имат захранване и се разполагат до лявото ухо на доброволеца. Подават се много слаби импулси, които въздействат на лявото полукълбо на мозъка. То е отговорно за речта, аналитичните способности и абстрактно-логическото мислене.

Четири от 11-те доброволци, участващи в експеримента, само след 10-15 минути с шапката можели да нарисуват много по-добре лице на човек, куче или кон. В друг опит хората под въздействието на импулсите преброявали с абсолютна точност много точки на екрана.

За съжаление „ефектът на гения“ трае само един час. Магнитните импулси активизира определена област на мозъка за определено време, пише 3dnews.ru.

Любопитно

"Съществува една теория, според  която, ако някой някога открие какво представлява Вселената и защо я има, тя моментално ще изчезне и на нейно място ще се появи нещо още по-странно и необяснимо.

 Съществува и една друга теория,  според която това вече се е случило.” Дъглас Адамс

Вход

Hypercube

Rotating Hypercube