Печат

Устройството използва магнитни импулси

Група учени реши да докаже твърдението, че във всеки човек е скрит гений. Специалисти от Университета в Сидни разработиха „мислеща“ шапка, която е способна да разкрие потенциала на мозъка.


Експерименталното устройство използва слаби магнитни импулси за промяна на работата на мозъка. Резултатът от шапката били впечатляващи. Тя е оборудвана с магнити във вид на жици, които имат захранване и се разполагат до лявото ухо на доброволеца. Подават се много слаби импулси, които въздействат на лявото полукълбо на мозъка. То е отговорно за речта, аналитичните способности и абстрактно-логическото мислене.

Четири от 11-те доброволци, участващи в експеримента, само след 10-15 минути с шапката можели да нарисуват много по-добре лице на човек, куче или кон. В друг опит хората под въздействието на импулсите преброявали с абсолютна точност много точки на екрана.

За съжаление „ефектът на гения“ трае само един час. Магнитните импулси активизира определена област на мозъка за определено време, пише 3dnews.ru.