math4

2=3

a.a = a.b , нека изведим  от двете страни  b.b

a.a – b.b = a.b – b.b, нека развием лявата страна чрез формула за съкратено умножение

(a-b)(a+b) = b(a-b), нека разделим на (a-b)

(a+b) = b, но a = b

(b+b) = b

2b = b, делим на b

2 = 1

Възможно ли е това и ако не е, защо така се получава:)?

Любопитно

"Съществува една теория, според  която, ако някой някога открие какво представлява Вселената и защо я има, тя моментално ще изчезне и на нейно място ще се появи нещо още по-странно и необяснимо.

 Съществува и една друга теория,  според която това вече се е случило.” Дъглас Адамс

Вход

Hypercube

Rotating Hypercube