More... Пътуване във времето    

Пътуване във времето

Често идва ден, когато научната фантастика престава да бъде такава…

More...
More... 10 географски чудеса    

10 географски чудеса

10 географски чудеса  

More...
More... 10 от най-странните неща във вселената    

10 от най-странните неща във вселената

10 от най-странните неща във вселената. Очаквайте отделна статия с…

More...
More... Codex Gigas - Библията на дявола - разгадаване на мистерията около нея    

Codex Gigas - Библията на дявола - разгадаване на мистерията около нея

Международен екип от учени, разгадава тайната на Codex Gigas във…

More...
More... Защо животните в едно стадо винаги гледат в една посока?    

Защо животните в едно стадо винаги гледат в една посока?

Планетата ни, както вероятно знаем, е гигантски магнит. Затова компасите…

More...
More... рдеа на букивте в енда дмуа не е от зенанчие    

рдеа на букивте в енда дмуа не е от зенанчие

Сепорд  писхлоози от увентеириста Кмерибдж, рдеа на букивте в енда…

More...
More... 2 = 3, какво става?    

2 = 3, какво става?

2=3 a.a = a.b , нека изведим  от двете страни …

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.

what if part2От десетилетия насам човечеството непрестанно е било преследвано от какви ли не налудничави и чисто хипотетични въпроси, свързани със сътворението на света, с вселената, със съществуващото отвъд пределите на Земята и слънчевата система, в която се намираме... дори отвъд въображението, ако щете.

Опитахме се да намерим остроумни и донякъде шеговити отговори на някои от най-интересните въпроси. Вижте ги тук:

11. Какво щеше да се случи, ако Неандерталците не бяха изчезнали?

neanderthals-crazy-answers

Теоретично е напълно възможно Неандерталците да съществуват и до днес в отделни изолирани места в Европа. Много вероятно е те да са успели да развият способността си да мислят, да говорят и да се държат досущ като съвременни хора. Но експертите са на мнение, че ако бяха останали, то има много голям шанс да са били асимилирани и да са се кръстосали с хората, създавайки съвсем нов вид.

12. Ако нямаше гравитация?

astronaut-crazy-answers

Дори и една лека настинка е достатъчна, за да оценим здравето. Същото важи и за гравитацията. Ако Вселената бе създадена без наличието на гравитационна сила, то тогава тя би била напълно плоска и еднообразна. Гравитационната сила е с други думи изкривяването на време-пространството и тя определя наличието на материя и енергия във вселената.

Ако тя внезапно изчезне обаче, всички ние ще се изгубим завинаги в космоса.

13. Ако внезапно магнитните полюси на Земята разменят мястото си?

magnetic-poles-flip

Въпросът не е дали ще се случи, а кога! Историята на Земята помни, че от време на време полюсите просто сменят мястото си. Случва се веднъж на няколко хиляди години, когато железните атоми в течното външно ядро на Земята, сменят внезапно посоката си. Последното такова явление се е случило през Каменната ера, преди 780 000 години. Фазата между тези явления, когато геомагнитното поле е слабо, е доста неприятна за земляните, тъй като то предизвиква мощни земетресения, резки промени в климата и води до заличаването на цели биологични видове.

14. Какво щеше да се случи, ако силите между молекулните връзки бяха по-силни (или по-слаби)?

molecules-crazy-answers

Молекулите се образуват, когато протоните в съседни атоми обменят електрони. Ако електромагнитната сила, която движи тази връзка имаше по-различна сила, Вселената вероятно щеше да е лишена от живот, дори от звезди и планети. Привличането между положително заредените протони и отрицателно заредените електрони е така съвършено настроено от гледна точка на стойности, че да позволява на атомите, и на по-големите струпвания на атоми, като тези в биомолекулите например, да се образуват.

15. Ако приемахме само един вид храна?

one-type-of-food-crazy-answers

Нито една храна не съдържа всичко необходимо. Приемайки само от един вид, зеленчук, плод или каквато и да е друга храна ще доведе до остра органична недостатъчност. Избирайки за консумация само месо, ще накара тялото ви да сдъвче собствените си мускули. А ако се придържате само към един вид зеленчук, то вероятността да получите болестта наречена скорбут също не е за подценяване. Монодиетата продължително време е сигурен път към смъртта.

16. Ако Слънцето беше наполовината на размерите си сега?

red-dwarf

Ако размера на Слънцето беше наполовина на този, който е всъщност, то то би било  много по-малко ярко, по-червено и далеч не толкова горещо. В астрономията това е още познато като червено джудже. Зоната около него, която познаваме като "обитаема" щеше да е далеч по-мъничка и Земята нямаше да е част от нея, тъй като водата щеше да е единствено под формата на лед. Но за сметка на това, Меркурий би изглеждал изключително привлекателно място за живот.

17. Какво ще се случи, ако изстреляте куршум в космоса?

gun-in-space

Истината е, че може да бъде изстрелян куршум в космоса, а това дава повод за всякакви шантави и абсурдни сценарии. Макар, че за да гори огъня той се нуждае от кислород, съществуват модерни амуниции, които съдържат собствен окислител, химикал който взривява барута и така на практика, където и да се намирате във Вселената бихте могли да стреляте с оръжие. Ако се намирате във вакуума между галактиките например, опитвайки се да натиснете спусъка, ще изпратите себе си и куршума си буквално във вечността. Ако пък стреляте в Слънчевата система, куршума ще бъде погълнат или от Слънцето или от някоя от планетите гиганти. Ако опитате да стреляте в хоризонта, теоретично сигурно ще се застреляте в гърба.

Вижте тук първа и трета част на статията "Какво щеше да се случи, ако..."

Любопитно

Юпитер е 1000 пъти по-голям от Земята.

Вход

Hypercube

Rotating Hypercube